Lehevaatamisi kokku

september 26, 2015

Kas osaleme?


Tervise Arengu Instituut kutsub taas teie kooli õpilasi osalema üleriigilisel loovtööde konkursil Söögivahetund, mille teema on sellel korral „Disaini oma koolisöökla“.

Konkursi eesmärgiks on pöörata suuremat tähelepanu koolitoidu ja koolisööklate temaatikale ning väärtustada toitlustajate tööd. Loovkonkursiga loodame pakkuda inspiratsiooni kooli personalile ja –toitlustajatele, samuti õpilastele endile. Koolisöökla peaks olema mõnus paik, kuhu tullakse ja kust minnakse hea tujuga.

Konkursil saavad osaleda kõik õpilased 1.-12. klassini.
  • Alg- ja põhikooli õpilastelt ootame joonistusi, paberile kleebitud või arvutil kujundatud kollaaže, mis juhiksid tähelepanu koolisööklale kui keskkonnale. Töö tehnika võib õpilane valida omal soovil



Konkursitöö juhend
„Disaini oma koolisöökla“
  • Konkurss kestab 24. septembrist kuni 5. novembrini 2015.
  • Osaleda võivad kõik kooliõpilased 1.-12. klassini:
    • algklasside (1.-4. klass) õpilastelt ootame joonistusi
    • põhikooliõpilased saavad osaleda joonistuste või videoga
    • gümnaasiumiõpilased saavad esitada video.
  • Konkursile esitatavate loovtööde teema on „Disaini oma koolisöökla ".
  • Valmiv joonistus või video peab kujutama nägemust koolisööklast kui keskkonnast, kus on meeldiv koolitoitu süüa. Oluline on läbi mõelda, milliseid konkreetseid muudatusi kool saaks/võiks teha, et koolisöökla meeldivamaks, hubasemaks ja turvalisemaks paigaks muuta.
Disain on protsess, mille käigus leitakse probleemile uus ja parem lahendus. Disain ei ole pelgalt välimus. Selle kaudu luuakse lahendusi, tooteid ja teenuseid, mis on tulusamad, huvitavamad, inimsõbralikumad, ilusamad, loodust säästvamad ja turvalisemad.
  • Kõikides vanuserühmades esitatakse joonistus individuaalselt (st töö valmistab üks õpilane). Videod valmistatakse grupi või klassi ühisloominguna, mis tähendab seda, et ka auhinda tuleb jagada klassi või koolikaaslastega.
·         Joonistuse tehnilised tingimused
a.       Töö tuleb esitada A2 (420x594 mm) või A3 (420x297 mm) formaadis.
b.      Tehnika valik on vaba, see võib olla nii joonistus, maal, graafika või kollaaž, samuti  segu mitmest tehnikast, kuid töö peab olema tasapinnaline, mitte ruumiline.
c.       Töö tuleb saata konkursi korraldajale täisformaadis, mitte kokkumurtud kujul.
d.      Igale tööle tuleb lisada järgmised andmed: autori nimi, kool, klass, kooli aadress ning õpetaja/juhendaja nimi,  tema kontakttelefon ja e-posti aadress.
e.      Kõik andmed, sh autori nimi, peavad paiknema töö tagaküljel.
  • Kõik tööd peavad vastama konkursi teemale ja etteantud tehnilistele tingimustele. Mittevastavad tööd hindamisele ei pääse.

  • Konkursitööd tuleb saata hiljemalt 5. novembriks 2015 Tervise Arengu Instituuti, aadressil Hiiu 42, Tallinn 11619, märksõna „Söögivahetund", Käroliin Andrejeva. Video veebilink saata aadressile karoliin.andrejeva@tai.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar