Lehevaatamisi kokku

september 30, 2012

HUVILISTELE








Keskkonnakese koduse taaskasutuskoha fotokonkurss


 
Looduse säästmiseks peaks igas kodus olemas olema mugav taaskasutatavate pakendite kogumiskoht.  Ehk siis  väike  kodune sorteerimisjaam,  kus  eraldatakse  taaskasutuseks sobivad pakendid. Kodud on erinevad - mõnes mahuvad  kõik kotid, ämbrid või kastikesed
kraanikausi alla kappi, teistes saab kasutada ka sahvrit, esikut või garaa  i. Igal juhul on oluline,   et   enne   pakendite                                       kogumispunkti   viimist   oleks  kogumiskoht  praktiliselt   ja mugavalt lahendatud.

milline   on   sinu   kodune    taaskasutuskoht   -  seda pilti   konkursile ootamegi!




Osalemiseks tee nii:

1.    Vaata üle oma kodune sorteerimispunkt kontrolli, et kindlasti oleks eraldi kogumisvõimalus taaskasutuseks sobivatele segapakendile, papp- ja paberpakendile ning klaaspakendile. Muidugi annab lisapunkte biojäätmete eraldamine ja hästi lahendatud pandipakendite kogumiskoht.


2.  Mõtle välja, kas ja kuidas annaks kodust sorteerimisjaama mugavamaks ja põnevamaks muuta. Kenamaks ja põnevamaks annab taaskasutuskoha teha erinevate värvidega, erinevate materjalidega, kleebistega, nimetustega vms. Ehk annab koduse taaskasutuskoha lahendada lausa nii, et isegi Sulle külla sattunud klassikaaslane saab selgitamata aru, kuhu tühjaks söödud kommikott visata:)

3.             Tee kodusest taaskasutuskohast pilt ning lae see kodulehele keskkonnake.ee/ taaskasutuskoha konkurss alamlehele koos oma andmetega üles. Kirjuta ankeedi lisainfo välja alla paar lauset selgituseks. Näiteks, kui mõni sorteerimiskast hipildile ei mahtunud, miks Sinu kodus taaskasutusasjad just nii on lahendatud vm vajalikku, mis selgitab Sinu pere keskkonnateadlikku tegutsemist.


 
4.             Oktoobrikuu lõpus oota  ürii otsust, ehk kes saab auhinnaks uue tahvelarvuti!

Head osalemist!

PS. Kuidas kodust pakendite sorteerimiskohta õigesti ja praktiliselt paika panna, selle kohta saad infot keskkonnake.ee lehelt. Vaata "Keskkonnakino" alt: "keskonnakese telesaadetest, "Meie sõbrad Pakendikud" filmist ja uuest filmiloost "keskkonnake ruttab appi".



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar